Tocana de vita

de Ksenya in Vita, 13 Noi 2017 | 6566 vizualizari

 

O reteta ce necesita mai multa rabdare, deoarece se prepara intr-un timp mai indelungat. Rezultatul insa  este pe masura asteptarii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita, coaste si pulpa de vita, taiata bucati mai mari spalata si scursa de apa
  • 4-5 catei usturoi zdrobiti cu cutitul
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 1 cutie rosii taiate cubulete
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • apa sau supa de legume optional
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de vita:

Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul.

Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam.

Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile.

Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam 10 minute.

Adaugam crenguta de rozmarin si rosiile cubulete.

Acoperim tigaia si lasam la foc mic cam o ora si jumatate,amestecand din cand in cand.

Daca este necesar, mai adaugati putina apa sau supa.

La sfarsit potriviti de sare si piper.

Se serveste cu orez, cartofi natur sau copti la cuptor.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Lasati bucatile de carne in apa rece cu o jumatate de ora inainte de a o gati.

2

Daca doriti mai picant, puteti adauga un varf de cutit fulgi piper cayenne

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

14.11.2017, 09:39

O reteta grozava, iar dincolo de faptul ca imi imaginez cat de gustoasa a iesit, ai prezentat foarte frumos! Ti-am mai spus cat de mult imi plac retetele tale? :

xana 1

14.11.2017, 16:44

Delicios!

kytz 1

19.11.2017, 09:39

Foarte bună tocana asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tournedos de vitel cu ceapa